Curt Adeler Vandrespel

I mange år har Brevik Historielag hatt en drøm om å sette opp et spel eller skuespill om byens sjøhelt Curt Adeler. Sommeren 2011 var det på tide å fullføre drømmen.

Brevik Historielag, i samarbeid med Teater Ibsen og Telemark Museum, hadde 14. juli 2011 urpremiere på vandrespelet om Curt Adeler. Det ble en braksuksess.

Vi har som mål å arrangere både tilsvarende eller kortere og mindre omfattende vandringer (vekterturer) hver sommer, frem til Curt Adelers 400 årsdag i 2022.
Se eget program for hver sommer.

I år blir det ikke satt opp et fullt vandrespel. I stedet blir det to utvidele vekterturer med tablåer fra vandrespelet:
torsdag 5. og 12. juli kl 21.00 til ca 23.00

Vandrespelet om Curt Adeler er for hele familien og alle som ønsker seg en hyggelig kveld med sang, musikk, spennende historier, litt humor og en anderledes rusletur i Breviks sjarmerende gater.

Et vandrespel med respekt for seg selv, må ha en t-skjorte. Så også Curt Adeler. Vi har egen t-skjorte for barn med undertittelen: "tøffere en Sabeltann".

Curt Adeler på YouTube. Hvem skulle tro det i 1650 da byens store sønn reiste til sjøs uten tilgang på mobil, epost og facebook? Historie er spennende!

Curt Adeler Vandrespel har en egen ressursgruppe i regi av Brevik Historielag. Har du lyst til å være med å bidra i denne? Eller kanskje i selve spelet?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler