Vekterens klær og utstyr

Vekteren var utstyrt med en slags uniform, morgenstjerne, lykt, ur og eventuelt en fløyte. Selve uniformen var en frakk av godt tøy, lua hadde øreklaffer for varmens skyld. Utenpå frakken hadde han et bredt belte hvor det stod " Ærlig og Troe".

På føttene hadde vekteren solid støvler. Når det gjelder uniformens farge, form og kvalitet varierte det nok fra by ti by, selv om vekterens uniform i store trekk var lik over hele landet. Fargen på uniformen har likeså vært vekslende gjennom tidene. I Brevik var antakelig uniformen av grågrønt stoff hvis man tenker på vekteren midt i det forrige århundre.

Den uniformen vi har fått laget, mener vi er en tro kopi og så nær det er mulig å komme forrige århundres vekteruniform i Brevik. Uniformen er sydd av Elin Haraldsrø og "morgenstjernen" er laget av Hans Georg Andersen. "Morgenstjernen" var det våpen vekteren hadde å forsvarer seg med. Det var en  høy stav utstyrt med en kule med pigger på toppen.

Brevik Byvåpen

Du vet du er fra Brevik når...

Brevik Torg - og Garasjesalg på FB