Slik fungerer rusleturen

Sylterøya i Brevik har en mangfoldig og spennende historie, trange, sjarmerende gater og en godt bevart pittoresk  bebyggelse. Brevik Historielag har markert 16 historiske  punkter på Øya som du selv kan følge gjennom en ”digital rusletur” via din smarttelefon. Turen starter ved Brevik Bymuseum (Cochegården), nærmere bestemt “paviljongen”, og tar deg rundt store  deler av Øya. Det vil ta ca en time å følge hele rusleturen.

 

Hva er en digital rusletur?  Via små batteridrevne radiosendere (beacons), får du opp informasjon og bilder på din telefon når du er i nærheten av markerte historiske punkter. På kartet nedenfor ser du hvor vi har plassert beacons på Øya.

 

Hva trenger du?  Du trenger en mobiltelefon som kan laste ned appen  Lightcurb™ i App Store (iPhone) eller Androids Apps.  Det er gratis å laste ned appen.

 

Dersom du ikke får får det til å fungere:

 

  • Sjekk at du har slått på Bluetooth
  • Dersom du i følge kartet står ved et sted hvor det er markert en Beacon, men du ikke får opp informasjon – kan det hjelpe å klikke øverst til venstre og så LIVE igjen.
  • Dersom du fortsatt ikke får turen i gang – logg ut og inn igjen – det kan ta tid før appen registrerer deg.
  • Ved å klikke på menyen øverst til venstre  kan du klikke på «nearby beacons» - her kan du se alle punktene vi har satt opp på Øya
  • På steder hvor det ikke er markert historiske punkter, vil det komme en melding om at det ikke er beacons i nærheten
  • I Innboxen på Lightcurb vil alle steder som du har besøkt legge seg, slik at du kan ta med deg historien hjem.

 

Likte du den digitale rusleturen? Fortell venner og kjente!

 

Vi blir også glade for en tilbakemelding, slik at vi kan utvikle konsept og tur til flere steder i Brevik. Epost: brevikhistorielag@gmail.com

 

Brevik Historielag har som visjon å gjøre byens historie kjent for alle som bor i eller er interessert i Brevik.   Vi setter pris på din interesse for Brevik og håper du har lyst  til å støtte vårt arbeid ved å bli medlem i Brevik Historielag.  Det koster 150 kr i året :)

Oversiktskart

Brevik Historielag Facebook

Brevik Vel Facebook

Brevik Byvåpen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler